torsdag 29 januari 2009

Grå himmel, blå himmel och sol

Här om dagen skrev jag om blå himmel bakom molnen
Så här grått och trist var det Men en liten bit blå himmel tittade fram i alla fall. Jag tyckte det var så fint så jag var tvungen att ta en bild.


I dag ser det ut så här, snö, blå himmel och strålande sol och - 7 grader.
Men jag är inte ute i solen, jag ligger inne och har jätteont i nacken.
Tyvärr är det mitt eget fel, som så ofta. Jag skulle passa på att köpa papper till skrivaren, en hel kartong naturligtvis. Den var jättetung och trots att bilen stod nära så blev resultatet en nacke och ett huvud som värker nånting fruktansvärt.
När jag kom hem hjälpte A till med att bära in kartongen och när han kände hur tung den var tittade han strängt på mig och sa: Hur fick du ut den till bilen?
Jag bar den, sa jag. Kunde du verkligen inte be om hjälp, sa min kloke son.
Jag blev lite lång i ansiktet för så långt hade jag ju inte tänkt, som vanligt.
Sån är jag, nån gång kanske jag lär mig. Hoppet är ju det sista som överger människan:)
>>><<<
KRAM
Karina



onsdag 28 januari 2009

En droppe


Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg,så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord.Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barnsom lider i sin ensamhet.
>>><<<
Kram Karina

Bakom molnen är himlen alltid blå

Det såg jag häromdagen när jag gick ut, hela himlen var blygrå utom en liten fläck som var riktigt djupblå.
Det var så vackert så jag tog ett kort men sen försvann kameran.
Jaa, kan ni tänka er, jag gick in och lade ifrån mig kameran för att göra något som jag bara måste innan jag skulle ladda upp fotot på datorn. När jag väl var klar med mitt måste var kameran försvunnen.
Den kommer nog tillbaka men jag kan inte fatta var jag lagt den men när jag hittar den ska jag visa min blå himmel.
>>><<<
Det har blivit ljusare också. Har ni märkt det?
För en månad sedan var det mörkt redan kl. 3 men nu mörknar det vid 4 ungefär. Det är ett steg närmare våren och ljuset och livsandarna kanske kommer tillbaka då.
>>><<<
Jag har tappat lusten!!
Ja, lusten att blogga alltså, jag orkar knappt kolla mailen längre. Men när jag gör det så blir jag alltid så glad för där finns alltid några varma ord från någon snäll vän som inte ger upp.
Det är sånt som gör att lusten kommer tillbaka.
Kanske inte i dag och kanske inte i morgon men nån gång kommer den det vet jag.
>>><<<
Just nu tar bokföringen och bokslutet och kollande av siffror både framlänges och baklänges en hel del tid.
Jag är lite slö under året så jag kollar inte varje månad som man ska göra utan jag kör på året ut och när det då misstämmer så blir det så mycket extraarbete.
Men 2009 ska bli ett bättre år, i år tänker jag vara noga och göra kontroller ofta så att jag inte får hela nästa januari förstörd också.
Jag hoppas bara att jag kan hålla det
jag är ju Vädur och vi har ju inte så mycket tålamod men alltid hundra projekt på gång och då blir det gärna så att det kör ihop sig lite emellanåt.....ganska ofta om jag ska vara ärlig.
>>><<<
Nu ska jag slänga mig i sängen och se om jag kan få sova några timmar
Det har varit lite si och så med det på sista tiden.
>>><<<
STORA KRAMEN
till alla mina bloggvänner

onsdag 21 januari 2009

Lite piggare, lite mer dåligt samvete

Tack för alla era gulliga kommentarer
Vad skulle jag göra utan er.
Kram på er alla raringar
>>><<<
I dag ska jag bara göra ett snabbt inlägg och tala om att jag är piggare och friskare nu.
Jag har faktiskt ingen aning om vad det var som angrep mig men jobbigt var det och jag hoppas att jag får vara frisk nu.
Det känns som om jag sovit in det nya året men mellan sömnattackerna lyckades jag göra bokslut för föreningen som jag är kassör i. Nu är det bara vårt eget bokslut som fattas och det känns som vanligt jobbigt innan jag börjat.
Varje år tänker jag att nästa gång ska jag se till att vara mer föreberedd och göra alla förberedelser i god tid. Tyvärr blir det aldrig något av mina goda föresatser.
>>><<<
Dåligt samvete har jag också
det finns två personer som väntar på saker från mig men jag har inte riktigt orkat komma till skott. Nu har jag i alla fall en helt ny symaskin som kanske inte bråkar med mig så förskräckligt:)
Jag har provat den lite genom att laga en jacka och det gick ju bra fastän jag gömt instruktionsboken.
Det är såååå typiskt mig, när jag packade upp maskinen så satte jag mig för att läsa det viktigaste, det brukar jag aldrig göra, men eftersom Janome är ett helt nytt märke för mig så skulle jag vara lite duktig.
Sedan lade jag den ifrån mig men var jag hade mina tankar då det vet jag inte. Borta är den och jag har nästan letat mig fördärvad....suck.
>>><<<
Nu ska jag i alla fall försöka läsa i kapp på alla era härliga bloggar.

torsdag 15 januari 2009

Trött, zzå trött, zzzååå trött....zzzz

Hej alla mina vänner
Tack för att ni varit så snälla och rara och skickat gulliga kommentarer fastän jag varken svarat eller skrivit några inlägg på sistone.
Jag vet inte vilket elakt virus som har angripit mig men jag är så himla trött och slut och febrig. Jag orkar absolut ingenting, sover mest och när jag är vaken så är jag totalt hjärndöd, feber har jag också men ingen snuva så nån förkylning är det inte men det verkar inte gå över alls.
Jag lovar att jag ska komma runt och hälsa på er senare men just nu orkar jag ingenting.
KRAM

tisdag 6 januari 2009

ÅRETS BÖRJAN

Det är dags för ett nytt inlägg på det nya året och så här i starten blir det visst mest bilder
Tomten kom ju till oss till glädje för både stora och små och en del av julklapparna han hade med sig var:
en söt ängel (den högresta med pippilotter) som yngste sonen valt ut, han tycker att jag är enkel att köpa presenter till. Kan inte förstå varför:)
Den här fina ängeln som jag fick av Susanne dit vi var bjudna på en mycket trevlig middag dagen före julafton. Det får du gärna göra om Susanne:) Hon lagar supergod mat, hon är supertrevlig och hon är extramamma till min dotter.
En julklapp kom från snälla rara gulliga supertrevliga Ewa
henne har jag aldrig träffat personligen men till sommaren när det inte är så jobbigt att köra bil så är det inte omöjligt att jag tar en tur upp dit.
Se det som ett hot eller ett löfte;)

Dessutom fick jag och M en ny kamera från oss själva så nu kan jag ta acceptabla bilder utan blixt, även i mörker:) Den är nämligen inte så krävande och skakkänslig som A:s kamera som jag hittills har lånat.
Han är, trots sin ungdom, en duktig fotograf och gläder sig åt att få ha kameran i fred.
Julen har också inneburit en massa skoteråkning för vissa i familjen. Lillebror var mycket glad över att storasyster tog med sig sin pojkvän och stannade hos oss i flera dagar. D och A har nämligen skoterintresset gemensamt.
Här poserar storasyster med pojkvän välvilligt för fotografen.


Lilla T har ju stannat hos oss och är ett mycket rart och förnöjsamt barn som jag älskar högt. Här är hon djupt försjunken i färger och pyssel. Hon har ärvt pysselådran från farmor och mamma:)
Men nu är helgerna förbi, julen ska kastas ut och vardagen ska åter inträda. Hur nu det ska gå? Dygnet har vänt i familjen och det sovs länge och nattsuddas lite till mans här.
Attans också, dom första vardagarna kommer nog att bli lite tröga.
Hur är det med nyårslöftena?
Här ges inga nyårlöften egentligen men en förhoppning om ett sundare liv brukar i alla fall uttalas på det nya året. Ännu kan inga sunda vanor spåras, julgodiset är inte slut ännu men så snart det är slut hoppas valda delar av familjen att detta år ska bli lite lättare, i alla bemärkelser;)
Kram på er