måndag 20 september 2010

Vad nojar du för?

Jag läste Underbara Claras inlägg om hur nöjd hon är över sin kropp nu när hon är med barn.

Då slog det mig att precis så där har det alltid varit för mig också, jag har alltid nojat över min putmage.

 

Till och med när jag vägde 39 kilo!

 

Det är bara när jag  har varit med barn som jag varit nöjd med min kropp och njutit av att bara vara. Jag har fyra barn och har alltså varit nöjd i sammanlagt 36 månader under hela mitt tonårs- och vuxenliv.

 

Det är inte klokt!

 

Nu ser jag ut så här

karina2

och orkar inte dölja putmagen längre. Eftersom jag är kort så ser jag helt fyrkantig ut när jag tar på mig nån tältvariant. Jag nojar fortfarande men nu är det lika mycket på grund av onda knän och rygg som själv kroppsformen.

 

Vad nojar du om?

fredag 17 september 2010

Den enskilda människans makt

Alla säger att den enskilda människan inte har någon makt att påverka myndigheter men det är inte sant. Om varje enskild människa protesterar mot något så blir det en riktig maktfaktor, tillsammans är vi nämligen starka och det tycker jag att vi borde utnyttja mer i framtiden för att påverka sådant vi tycker är fel.

 

Varför skriver jag nu om det?

 

Jo, jag gjorde som tusentals andra, jag följde en länk på facebook och hamnade på den här bloggen Jag läste och jag blev upprörd och jag gjorde som tydligen väldigt många andra gjort, jag skickade länken till aftonbladet och uppmanade dom att skriva om ett fruktansvärt människoöde. Och i dag har väl alla läst om Annica Holmqvist och hennes kamp mot sjukdom, försäkringskassa och socialkontor. När hennes dotter skrev inlägget i sin blogg hade hon inget hopp om att få någon hjälp och i dag har hon fått löfte om att försäkringskassan ska lösa problemet.

Det här bevisar alltså att den enskilda människan i dag har reell makt att förändra för det är väl ingen som tror att det helt plötsligt har tillkommit nya uppgifter som förändrar hela saken. Nej, naturligtvis är det den stora uppmärksamheten som blogginlägget fick och som media genast hakade på som har föändrat försäkringskassans syn på ärendet.

 

Säg aldrig mer att du inte kan förändra och påverka. Ensam kan du inte förändra men tillsammans kan vi skaka om hela samhället.

måndag 13 september 2010

Ryktet om mitt frånfälle….

är betydligt överdrivet:D

 

Nä, så drastiska ska vi väl inte vara men jag har varit otroligt slö på att göra inlägg här. Under sommaren är det ju inte så konstigt, då försöker jag låta datorn stå ifred men nu är det ju höst. Då borde lusten att skriva ta över men icke. Eller jo, nog har jag lust att skriva men då är det ju det här med bilder. Det känns som om det är ganska tråkigt med en massa svammel och inga bilder så då ska kameran fram och sladden och bilderna ska kollas och flyttas och ändras storlek på och…..Då blir det vääääldigt besvärligt helt plötsligt.

 

Jag är nog lite bekväm av mig

 

Nåja, nu har jag i alla fall tagit mig i kragen och både tagit bilderna och lagt in dom i datorn:)

Bloggbilder 179

Dom här läckra tallrikarna hittade jag en dag när jag var på “förrådsloppis” i våran bagarstuga. Ni känner väl igen dom? När jag växte upp hade var och varannan människa såna här tallrikar. Våra var blå och grannens bruna, det fanns både glas, kaffekoppar och tekoppar och säkert uppläggningsfat m.m.

 

Tyvärr så är dom så retro och så populära att dom börjar bli dyra att köpa. Jag fick mina gröna för ett antal år sedan när jag hjälpte till att städa ur ett förråd på ett servicehus. Dom skulle kastas och då pep jag genast “Jag tar dom!” Ingen blev förvånad:) Dom hamnade direkt i förrådet och sedan glömde jag bort dom helt tills för ett par dagar sedan. Jag började piffa till mitt kök och kände hur spyless jag var på våra Gröna Anna tallrikar. Då kom jag ihåg att jag nog hade några tallrikar nånstans och in fick mina 11 gröna Vereco-tallrikar flytta.

 

Kära sambons enda reaktion när jag dukade var ett misstroget ögonkast och frågan “Har du köpt nya tallrikar”. När jag förklarat skakade han bara på huvudet och började äta;)

 

Bloggbilder 180 Bloggbilder 181

När jag ändå var därute kom jag på att jag skulle ta in lådorna från den gamla trampmaskinen. Dom är fint rundade och rymliga och vackert slitna, ingen fusknötning här inte. Den ena har jag ställt på skåpet i köket för att slippa alla högar av plånböcker, mobiltelefoner och anteckningsblock som brukar hopa sig där. Den andra står på skåpet i sovrummet och i den ligger spetsar och annat pynt.

Kanske jag använder den till advent och pyntar i, jag såg det i nån blogg i fjol och tyckte att det var så fint. Men då kom jag inte ihåg att också jag har lådor att använda, det var bra nära att jag hade köpt ett par på Tradera. Så himla onödigt.

 

Nu är jag på jakt efter en sån där köksreda/specerihylla till köket

IMG_8397-2129384749

Ungefär så här brukar dom se ut, inte helt lätt att få tag på. Jag har kollat på loppisar i ett par år nu men ännu inte haft nån större tur. Jo jag har hittat såna från Rörstrand och Gefle porslin men dom blir så himla dyra.

Om det är nån därute som vill bli av med en sån hylla så bara kontakta mig:)

 

Nu är det hög tid att fixa middag. Ha det gott.