lördag 15 oktober 2011

Höststädning

DSC00092

Som ni ser så har bilden absolut inget att göra med rubriken, så här såg det ut när jag och en vän plockade hallon förra året.

I dag har jag höststädat i trädgården, jag brukar nästan aldrig göra det och varje vår svär jag över allt gammalt gräs och vissna blommor som jag måste plocka bort. Därför blev det lite höststädning i år med stor hjälp av 15-åringen och hans kompis. Mina knän bråkar ju med mig så skottkärran sköttes av pojkarna så slapp jag gå så mycket. Det var i alla fall riktigt härligt ute med sol och vindstilla.

Alla löven från björken har nu lagt sig till rätta i dammen som vanligt och jag tänkte att det kanske vore en bra idé att ta upp en del av dem. Jag hade ju krattan framme redan så jag tog den och skulle ta ett rejält tag men ack och ve! Det var ett hårt istäcke på dammen som jag naturligtvis inte såg så krattan gick sönder och jag fick mig ett gott skratt. Så nu får löven ligga till våren och jag måste köpa mig två nya krattor. Den andra hade jag sönder i somras när vi skulle städa bort bark från gårdsplanen vid verkstaden. Plast som vistas ute mycket förlorar en hel del i hållbarhet. Kanske man skulle skaffa en järnkratta i stället.

Nu när det är så vackert väder borde jag kanske ta med mig kameran ut och fota lite vackra höstbilder, men jag tror att jag leker lite med mina nya färger i stället. Har köpt mig vattenlösliga vaxkritor och de är verkligen roliga att måla med. Jag blir som barn på nytt.

2 kommentarer:

Black Iris sa...

Höststädning i trädgården lönar sig alltid när våren sen kommer. Jag är nog lite som du att jag låter det vara den här årstiden men det blir ju ganska mycket att ta hand om till våren då.
Å andra sidan så sprudlar man ju av energi då och då är det mycket lättare..

Tant Theas Lilla Torp sa...

Hello Darling! :o)

Tack för kommentaren! :o)
Ska bli kul att vara lite "gästbloggare" för ett tag framåt.

Hahaha! Hur det nu ska gå det får väl framtiden utvisa. Jag har ju liksom redan vant mej av vid att vara bloggare. Galen som jag är har jag själv föresatt mej att göra ett inlägg varje dag. Som om jag nu skulle fixa det! ;o) Sitter här och vimlar med ögonen!

Kommer väl förmodligen att spricka redan första veckan! Men "en gör så gott en kan"! Mer går ju inte! :o)

Hoppas du har det gott och att vi hörs snart igen. Nu blir det till att diska efter middagsgästerna innan det blir hopp i säng.

Tittar snart in här igen och läser dina inlägg. Ser att jag missat en par sedan jag tittade in sist.

Ha det bäst!

Kram

Monika