måndag 13 oktober 2008

En helt vanligt måndag


Regnigt, blåsigt, grått och trist....preciiis som måndagar brukar vara, nja kanske inte alla men den här var det i alla fall men det gör inte så mycket. Då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag tillbringar hela dagen inomhus med lite småplock. Bland annat lite virkning och lite lek vid datorn m.m.

Jag har hittat en ny trevlig blogg som heter Tant Theas lilla torp där finns en hel del trevligt att titta på. Hon gillar att virka precis som jag och hon har en del bra idéer också, bland annat virkade "mössor" till burkar och helt fräckt har jag adopterat den idén och virkar ett lock till min stora burk med värmeljus. Då blir den fin och så blir det inte så mycket damm i den.

Damm har jag nämligen ganska mycket av och jag förstår inte riktigt var allt kommer ifrån, jag dammsuger faktiskt ibland...inte så ofta men ändå. Kan det var grannarna som kommer hit och lämpar av det hos mig? Hos dom är det då aldrig dammigt så det är ju en möjlighet....hmmm.....Kan dom vara så infernaliska ;)

Jag läste nånstans att det där som jag trodde var dammtussar under sängen i själva verket var änglatofflor och det låter ju sååå mycket trevligare. Men mina änglar har väldigt stora fötter, ungefär storlek 45 eller nåt ditåt.


I går kväll hade jag myskväll för mig själv när grabben gått till sängs, jag tände alla ljusen och släckte lamporna och så tog jag mig en kopp te och satte mig framför tv:n och kände hur mysigt livet kan vara ibland. Varmt och gott inomhus med kuddar och filtar till hands i soffan och doften från doftljusen. Nog är man lyckligt lottad ändå som få bo i ett hus med sin familj och ha tillgång till allt det där som ger livet mening. Kärlek, värme, omtanke, mat och det där lilla extra ibland.
Friden sänkte sig över huset och jag kunde ägna mig helhjärtat åt Richard Gere.
Jag säger som min bästa kompis Maria brukade säga när hon såg en läcker karl "Den du med lite smör på......så himla kladdigt"
Man får bara en resa genom livet
så glöm inte att stanna upp och lukta på blommorna

9 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Såå mysigt du hade det, låter härligt! kram

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja var kommer allt damm ifrån ?? Vi skyllde alltid på hunden förr , men han är borta sen två år , så det går inte heller längre .
Men jag brukar säga så här : Då syns det att man har roligare saker för sig än att städa !
Ha det gott i din Englagård !
Kram/Lotta

Jenny Oak Fae sa...

TACK!!!

: )

KRAM, Jenny

<3

Jenny Oak Fae sa...

Ja, visst är överkastet fint...hoppas att jag blir erbjuden lite rabatt snart, då köper jag det..!

: )

KRAM, Jenny

<3

Maria sa...

Rolig tanke att dammet är änglatofflor, det ska jag komma ihåg!

Mjuka sa...

Åh då har vi massor av änglatofflor .-)
kramkram M

Maria sa...

Hej igen!
Ja, jag behöver kakformar. Maila mig på mia@jagblommar.se

Marina sa...

Tack för ditt besök hos mig. Jag tittar helt klart in till dig igen.

Anneli sa...

Kul att du gillar...
Och att du hittade...
Ska kika runt hos dig nu
Välkommen åter
Kramis/Annelie